7 روز هفته، حتی روزهای تعطیل منتظر صدای گرم شما هستیم

  • Info@ara-service.com
  • 021-22504188

تعمیر و عیب یابی توستر ( تستر )

تعمیر توستر
تعمیر توستر

توستر دستگاهی برقی با کارایی ساده است. از توستر جهت گرم کردن نان و یا مقدار کمی مواد غذایی نظیر پیتزا، ساندویچ و… استفاده می‌شود. بنابراین کارایی آن نسبت به مایکروویو و یا مایکروفر ساده تر است.

معمولا استفاده از توستر کمتر از مایکروویو است. چرا که کارایی زیادی ندارد. حرارت ایجاد شده در توستر، توسط عبور جریان الکتریکی از مقاومت‌های سیمی تخت ایجاد می‌شود. در ادامه نحوه تعمیر توستر و مشکلات رایج در توستر را به اختصار توضیح می دهیم.

  • 5 مشکل رایج در توستر
  • توستر روشن نمی‌شود
  • هرگاه توستر روشن می‌شود فیوز منزل می‌پرد
  • پس از داغ شدن نان سیلندر بالا نمی‌آید
  • خروج دود از توستر
  • خروج بوی لاستیک از توستر
  • تعمیر توستر در محل

 


5 مشکل رایج درتعمیر و عیب یابی توستر ( تستر ) 


1- توستر روشن نمی‌شود

6 دلیل برای روشن نشدن توستر وجود دارد:

پریز برق ندارد:

در این حالت مشکل از اتصالات برقی به دستگاه است. برای رفع این مشکل دستگاه دیگری را به پریز متصل کرده و آن را آزمایش کنید. اگ دستگاه روشن شود پریز سالم است. در غیر این صورت روشن نشدن توستر به دلیل خراب بودن پریز است که باید عیب یابی و رفع شود.

جهت عیب یابی پریز از یک ولتمتر یا آومتر استفاده کنید. توسط این وسیله می‌توان ولتاژ پریز را اندازه گیری کرد. اگر پریز سالم باشد، عقربه منحرف می‌شود و عدد 220 ولت بر روی آن نمایش داده می‌شود.

دو شاخه دستگاه خراب است:

دلیل دوم خراب شدن کابل اتصال توستر است. اگر بر روی سیم دستگاه سائیدگی و یا له شدگی مشاهده کردید، سیم باید تعویض شود. در غیر این صورت دستگاه را از برق بکشید. ورودی‌های داخلی توستر را به هم متصل کرده و رابط‌های اهم متر را به دو شاخه متصل نمایید. اگر دو شاخه و سیم سالم باشد، عقربه باید منحرف گردد. اگر مشکل از دو شاخه و سیم رابط باشد باید آن‌ها را تعویض نمایید. سیم رابط و دوشاخه جدید باید با جریان مصرفی توستر تطابق داشته باشد.

خراب بودن ترموستات:

سومین دلیل روشن نشدن توستر خراب شدن ترموستات است. ترموستات باید از دستگاه خارج شود. برای این کار درپوش تحتانی توستر را به آرامی باز کنید. ترموستات را از محل خارج نموده و هادی‌ها را از ترموستات جدا کنید.

رابطه‌های آومتر را به آن وصل کنید. حال ولوم ترموستات را در جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید. در این هنگام آومتر باید منحرف شده و روی صفر بایستد. با چرخاندن مجدد آومتر در جهت عکس، عقربه به بی نهایت باز می‌گردد. اگر این اتفاق نیفتد نشان دهنده خراب شدن ترموستات است. باید آن را تنظیم و یا تعویض کنید.

سوختن فیوز محافظ:

برای اطلاع از سالم بودن فیوز، آن را توسط آومتر بررسی کنید. سیم‌های رابط فیوز را از آن جدا کنید. سپس رابط‌های آومتر را به دو پایه فیوز متصل کنید. اگر فیوز سالم باشد عقربه‌ها عدد صفر را نشان می‌دهند. در غیر این صورت فیوز باید تعویض گردد. همچنین در بعضی از توستر‌ها از فیوز شیشه‌ای استفاده شده است. اگر فیوز سوخته باشد شیشه سیاه خواهد شد.

قطع شدن المنت ها:

معمولا همه المنت‌های توستر با هم قطع نمی‌شوند. مگر اینکه توستر از جایی سقوط کرده و یا روی آن آب بریزد. در صورت قطع شدن یک یا همه المنت‌ها باید توسط تعمیرکار بررسی شده و مدار توستر ارزیابی گردد.

قطع شدن مدار توستر در دستگاه:

آخرین علت کار نکردن توستر، جدا شدن یکی از سیم‌های اصلی از جایگاه خود است. برای رفع این مشکل ابتدا دستگاه را باز کرده و سیم‌های آن را بررسی کنید. در صورت قطع شدن هر کدام از سیم ها، آن را مجددا متصل کنید.

2- هرگاه توستر روشن می‌شود فیوز منزل می‌پرد

دلیل اول: سیم‌های اصلی از محل خود خارح شده اند. اگر توستر از بلندی سقوط کرده و یا ضربه‌ای محکم به آن وارد شود، سیم‌های اصلی از محل خود خارج می‌شوند. در این صورت به سیم‌های دیگر برخورد کرده و این مشکل را به وجود می‌آورند. جهت رفع آن سیم‌ها را مجددا در جای خود قرار دهید.

دلیل دوم: عایق سیم‌ هادی سوخته است. تمام هادی‌های توستر از درون با عایق‌های نسوز پوشش داده شده اند. در اثر کار کردن زیاد توستر، این عایق‌ها از بین می‌روند. در این صورت هنگامی که هادی‌ها به یکدیگر برخورد می‌کنند سوختگی کوتاهی رخ می‌دهد و موجب قطع جریان برق می‌گردد. در این صورت هادی‌ها باید تعویض گردند.

3- پس از داغ شدن نان سیلندر بالا نمی‌آید

معمولا با داغ شدن نان یا هر ماده دیگری سیلندر‌ها باید به طرف بالا حرکت کنند در غیر این صورت یکی از مشکلات زیر رخ داده است:

دلیل اول: معیوب شدن بخش مکانیکی توستر است. دستگاه را از برق بکشید. با باز کردن بخش تختانی سیلندر‌ها را با دست فشار دهید. با این کار زبانه در جای خود مستقر می‌شود. سپس زبانه را با دست بکشید. این فشار موجب بازگرداندن سیلندر به طرف بالا می‌شود. در غیر این صورت قطعات باید تعویض گردند.

دلیل دوم: سیم پیچ رله مغناطیسی سوخته است. درپوش دستگاه را باز کرده و سیلندر را به طرف پایین فشار دهید. توسط سیم رابط 220 ولت را به سیم پیچ رله وصل کنید. در صورت سالم بودن، زبان جذب شده و سیلندر به بالا می‌رود. در غیر این صورت رله مغناطیسی باید سیم پیچی شود.

4- خروج دود از توستر

بروز این مشکل به دلیل وجود خرده نان در زیر توستر و یا چسبیدن نان به المنت است. جهت رفع مشکل المنت و سینی زیر توستر را تمیز کنید.

5- خروج بوی لاستیک از توستر

هادی‌ها مجهز به وارنیش هستند. در صورت از بین رفتن آن‌ها در برابر حرارت عایق بندی سیم‌ها سوخته و ممکن است به بدنه اتصالی کنند. در این صورت وارنیش‌ها باید تعویض گردند.


تعمیر توستر در محل


اگر یکی از مشکلات فوق در توستر شما بروز کرده است، نگران نباشید. توسط خدمات تعمیر در محل آرا سرویس به راحتی توستر خود را تعمیر کنید. آرا سرویس با ارائه خدمات تضمینی، قادر است در کوتاه ترین مدت و هزینه مناسب توستر و دیگر لوازم خانگی شما را تعمیر نماید.


کلام آخر


در مقاله فوق 5 مورد از مشکلات رایج توستر بیان شد. اگر در رابطه با توستر خود دچار مشکل شده اید و نمی‌توانید آن را برطرف نمایید، با خواندن مطالب فوق به راحتی آن را عیب یابی کرده و یا از طریق تماس با تیم مهندسی آرا سرویس، در کوتاه ترین زمان مشکلات دستگاه خود را برطرف نمایید. برای تعمیر توستر با شماره‌های درج شده در سایت تماس بگیرید.

 

اینستاگرام

به روزترین مطالب تعمیرات

تلگرام

آخرین مطالب در مورد تعمیرات

ساعت کاری آرا سرویس

شنبه تا جمعه - 8:00 - 22:00

تهران. پاسداران

پاسدارن. میدان هروی. خیابان ساقدوش. خیابان زندی 2
تماس با کارشناسان